Śpiewać każdy może

NA KONIEC „SEZONU”

Każdy etap się kończy i trzeba zacząć kolejny. Ostatnio w „Antidotum” mieliśmy okazję zrobić sobie symboliczne pożegnanie wakacji. W ostatnią niedzielę sierpnia członkowie społeczności zorganizowali i wzięli udział w konkursie karaoke.

Zabawa była na bardzo dobrym poziomie, zarówno technicznym, jak i chęć do integrowania się i zapał uczestników był naprawdę wielki. Jako repertuar stanowił pakiet utworów polskich zespołów oraz wykonawców, aby każdy mógł odnaleźć się w tym zabawnym przedsięwzięciu. Wiadome jest, że nie każdy z nas obdarzony jest akurat talentem do śpiewania, ale nikomu to nie przeszkadzało, bo nie wykonanie się liczyło, ale przednia zabawa. Zdarzyło się nawet jednemu z uczestników „zarecytować” z tremy jeden utwór, ale i tak zebrał gromkie brawa.

10658295 887847261242826 289180650 o
10639203 887847457909473 1190446500 o

Oczywiście skoro konkurs to i nagrody. Skromnymi upominkami zostały obdarowane dwie osoby po „klaszczącej” debacie jury, w którym zasiadali wszyscy. Na sam koniec były też oczywiście bisy i występy naszych dzieci, które żywo uczestniczyły w zabawie od początku.

Następnym punktem integracji był grill, który członkowie społeczności przygotowywali od samego rana. Na stołach zawitała tradycyjnie kiełbasa, a także wyniki eksperymentów ekipy kuchennej, czyli sałatki. Nie mogło zbraknąć też czegoś słodkiego na deser i gorących napoi. Dzień minął na przygotowaniach, wyśmienitej zabawie podczas konkursu oraz wspanialej rodzinnej atmosferze podczas kolacji w „plenerze”. W ten oto sposób mieszkańcy „Antidotum” sprawili sobie zakończenie wakacji.