Przeżyć coś z bliskimi

Więzi, jakie budują się pomiędzy wszystkimi powodują, że zaczynamy pamiętać o sobie nawzajem. Każdy z nas ma swoje święto i miło jest, kiedy przychodzi ten dzień i należy on do nas. Te momenty, kiedy zbieramy się, aby odśpiewać „sto lat”, złożyć życzenia są naprawdę bezcenne. Staramy się o to, by każdy z mieszkańców podczas takiego dnia był traktowany jak ktoś wyjątkowy. Szykujemy poczęstunek, stroimy sale i wspólnie w miłej atmosferze budujemy relacje. Wielu z podopiecznych nie spodziewa się tego i jakim miłym zaskoczeniem jest, kiedy podczas porannego „rozprowadzenia” wszyscy wstają i zaczynają śpiewać. Niejednokrotnie pokazywały się łzy szczęścia jubilata. Czuć wtedy bliskość oraz życzliwość.

Urodziny

Tak samo jest ze świętami takimi jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc. Dni przygotowań do takich uroczystości, to krzątanina prawie wszystkich mieszkańców, bo każdy chce mieć udział w przygotowaniach. Wielu z nas nie miało możliwości obchodzenia świąt w rodzinnej atmosferze, lub ze względu na problemy z uzależnieniem, kończyły się one nieraz przykro i smutno. Jakże ważne dla każdego z nas jest, aby takie dni były radosne i owocowały w przeżycia i momenty, które można wspominać jeszcze długo.

Święta
Sylwester

W „Antidotum” jest możliwość przeżycia takich wspaniałych chwil. Jesteśmy tu jedną wielką rodziną, gdzie każdy każdemu jest bliski i uroczystości, jakie tu obchodzimy na długo zapadają nam w pamięci.